В Україні очікуються дощі та навіть снігопади / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

Найближчими днями в Україні очікується багато опадів, подекуди навіть снігопади. Така волога погода у нашій країні зберігатиметься до кінця другої декади квітня. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

"До кінця другої декади квітня очікуються помірні дощі, подекуди з мокрим снігом, а також суттєві коливання температури повітря", - сказав синоптик.

Він пояснив, що атмосферні умови над Європою складаються в такий спосіб, що холодні повітряні маси проникли у південні широти, до Середземного моря. За рахунок цього активізувалася циклонічна діяльність над Балканським півостровом і Туреччиною. При цьому, більшість атмосферних фронтів і циклонів зміщуватиметься через територію України.

Відео дня

"Таким чином, найближчими днями очікується значна кількість опадів по всій країні, а в західних областях в окремі дні спостерігатимуться снігопади", - попередив Кібальчич.

За його даними, температурний фон загалом очікується в межах норми, у західній частині нижче за норму на 2-4 °С.

Похолодання в Україні - прогноз на сьогодні

Як повідомляв Погода УНІАН, похолодання та опади в Україні очікуються вже сьогодні, 3 квітня. 

Зокрема, на заході температура впаде до +3°...+6°, трохи тепліше буде на півночі, +6°...+8°. У центальній частині очікується від +7° до +10°, а на сході та півдні температура підійматиметься до +10°...+14°.

Вас також можуть зацікавити новини: