Синоптики попередили про грози на заході України / фото УНІАН

У вівторок, 18 серпня, у західних областях України погіршиться  погода: очікуються грози. У зв’язку з цим оголошено штормове попередження.

Читайте такожСьогодні в Україні буде спекотно, на заході пройдуть дощі (карта)

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Відео дня

Так, вдень 18 серпня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях очікуються грози. 

Також зазначається, що через негоду на заході України оголошено І рівень небезпеки, "жовтий".

На заході України очікуються грози / Укргідрометцентр

Негода в Україні

У середу, 12 серпня, в Одесі пройшов сильний дощ з грозою, який затопив вулиці міста. Через зливу потопи сталися на вулиці Балківській та в районі Пересипу, на Таїровському житловому масиві (зокрема, вулицях Ільфа і Петрова, Академіка Вільямса, площі Незалежності).

У вівторок, 11 серпня, кілька районів Дніпра накрила негода: сильний вітер повалив дерева, а град побив автомобілі. Головні вулиці Дніпра були затоплені, град розміром з горошину обсипав Воскресенську, проспект Яворницького і найближчі вулиці. Також сильний вітер повалив дерева та гілки.

Раптова негода наробила лиха у Чернівецькій області. Сильний вітер зірвав частину покрівлі зі школи та сільської ради у Старих Бросківцях. Також було пошкоджено дахи 30 індивідуальних житлових будинків. Через буревій без електропостачання залишилися 9 населених пунктів Сторожинецькому району, один із них частково.