7 липня в Україні будуть зливі, грози, град та шквали / фото Gundula Vogel, Pixabay

У п'ятницю, 7 липня, в багатьох областях України очікується дуже несприятлива погода

"Враховуючи потужні температурні контрасти - від +20 градусів за фронтом і до +39 градусів перед фронтом - явища (сильні зливи, шквали, град) можуть бути сильними і, можливо, завдати шкоди", - попереджає синоптик Наталка Діденко.

За її даними, атмосферні фронти зумовлять у північних, центральних областях, багатьох західних та місцями на півдні України (переважно Одещина, Миколаївська область) сильні зливи та грози, а  при грозах можливі шквали та град.

Відео дня

На сході серйозних опадів не передбачається, переважно сонце і спека. Волинь, Львівщина та ввечері Закарпаття також завтра звільняться від дощів.

"Будьте вкрай обережними - паркуйте автомобіль подалі від високих старих дерев, білбордів тощо, уникайте грози...", - застерегла синоптик.

Погода у Києві

"У Києві на Івана, 7-го липня, передбачається складна погода - сильні зливи, грози, при грозах зростає ймовірність шквалу й граду", - зазначає Наталка Діденко.

Водночас, за її даними, у столиці почне спадати спека. Завтра у Києві очікується вже +25...+27 градусів.

Нагадаємо, у столиці та у Київській області на завтра, 7 липня, оголошено штормове попередження. За даними Укргідрометцентру, очікуються грози, а вдень по області - в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: