У Кропивницькому ліквідують наслідки негоди, що налетіла на місто вихідними. Смерч вирував близько 30 хвилин.

Про це повідмоляє ТСН.

Читайте такожПісля урагану Херсонщину накрило потужними зливами: зруйновані будинки залило водою (відео)

Буревій налетів на місто неочікувано: серед дня потемніло як увечері. Найбільше постраждали жителі двох районів - Старої балашівки та Лелеківки. У приватному секторі з будинків зривало дахи та перекручувало огорожі, з корінням виривало дерева, згинало газові труби, білборди складало навпіл, багато автівок пошкоджено. Вода, яку смерч підняв з річки, залила оселі. За попередніми підрахунками дахи зірвало з 200 будинків.

Місцева влада обіцяє допомогти з будівельними матеріалами: спеціальна комісія визначає суму збитків. На перекриття дахів потрібно не менше 20 млн гривень. 

"Зривало дахи, потрапляла вода, і ця глина враз стала важчою. Є загроза обвалення стель", - каже міський голова Кропивницького.

Міська влада пропонує постраждалим кімнати у місцевому готелі, проте люди бояться залишати оселі. Гарячу воду та їжу їм привозять рятувальники та волонтери. У домівках немає газу, у більшості - й світла. 

Ураган на Херсощині

У Херсонській області 27 вересня внаслідок негоди пошкоджено дахи будинків, лінії електропередач та повалено дерева.

"В результаті урагану і сильної грози в смт Велика Олександрівка повалено дерева, пошкоджено дроти на лініях електропередач і значно пошкоджено дахи будинків та інших споруд", - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Херсонської області.

В результаті урагану ніхто не постраждав. Поліцейські та рятувальники ліквідовують наслідки негоди.