Сьогодні в Україні буде багато дощів / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 10 липня, в Україні очікуються великі температурні контрасти. Так, на заході країни температура знизиться до +19°, а на сході місцями підвищиться до +36°. Дощі, місцями сильні і грозами, очікуються в більшості областей України.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, у західних областях України сьогодні буде прохолодніше за все. Тут стовпчики термометрів покажуть +19°...+21°. Очікуються дощі, місцями опади будуть сильними.

Відео дня

Жителів північних областей сьогодні чекає невелика хмарність і комфортна температура в межах +23°...+25°. Дощі також очікуються, в Чернігівській і Сумській областях ймовірність опадів вище.

У центральних областях тепло розподілиться нерівномірно. Так, у Вінницькій та Черкаській областях буде +23°...+25°, а на решті території стовпчики термометрів покажуть +26°...+30°. Повсюдно очікуються дощі, місцями - з грозами.

На сході України як і раніше буде спека. Тут повітря прогріється до +31°...+36°. У Харківській і Донецькій областях очікуються грози, проте вони практично ніяк не вплинуть на температуру.

На півдні України також буде спекотно. Тут стовпчики термометрів покажуть +27°...+31°. Очікуються грози та дощі. В Одеській області ймовірність опадів буде меншою.

Погода в Україні 10 липня / фото УНІАН

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Ігоря Кибальчича, на вихідних в Україні очікується нестійкий характер погоди з короткочасними дощами. Водночас температура поступово знизиться на 4-6 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: