В Україну мчить різке похолодання / фото ua.depositphotos.com

У найближчі кілька днів погода в Україні помітно погіршиться. Вже з вівторка, 9 листопада, стовпчики термометрів різко опустяться вниз. Особливо холодними стануть ночі, мороз досягне -7°. З середини тижня опади покинуть територію країни, проте повернуться в неділю, 14 листопада.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Так, тиждень почнеться з похмурої погоди. У понеділок, 8 листопада, дощі очікуються в Чернівецькій, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Найхолодніше буде на заході та півночі країни, +9°...+11°. На Сході та в Центрі +10°...+14°, а найтепліше буде на Півдні, де стовпчики термометрів покажуть +14°...+21°.

Відео дня
Погода в Україні 8 листопада / фото УНІАН

Проте вже у вівторок, 9 листопада, погода в Україні значно погіршиться. Температура знизиться по всій країні. Так, у західних областях буде +4°...+9°, в північних - до +4°, в центральних +6°...+9°, на Сході та Півдні - до +7°...+11°. Особливо холодними стануть ночі: по всій країні очікується 0°...-6°.

Не обійдеться і без опадів. Невеликі дощі очікуються на заході та півдні країни.

Погода в Україні 9 листопада / фото УНІАН

У середу, 10 листопада, в Україні стане ще холодніше. Нічні морози досягнуть -7°, а вдень очікується +2°...+4°. Лише в західних і місцями в південних областях повітря прогріється до +5°...+8°.

Погода в Україні 10 листопада / фото УНІАН

11 листопада погода трохи стабілізується. Температура підніметься на градус-два. Набагато теплішими стануть ночі: -4°...+1°, а в Одесі до +5°. Без опадів.

Погода в Україні 11 листопада / фото УНІАН

Перед вихідними в Україні ще трохи потеплішає. У більшості областей очікується +7°...+9°, місцями в Центрі, на Півдні, а також в Івано-Франківській та Чернівецькій областях стовпчики термометрів покажуть +8°...+11°.

Погода в Україні 12 листопада / фото УНІАН

У суботу, 13 листопада, денні температури залишаться приблизно на такому ж рівні, а ось ночі стануть помітно теплішими: 0°...+4° по всій країні. Практично повсюдно очікується невелика хмарність, без опадів.

Однак у неділю, 14 листопада, погода знову зіпсується. У цей день на українців чекає похмура погода. Практично по всій країні, крім Півдня, пройдуть невеликі дощі. Температура буде на рівні +5°...+ 8°, на Півдні - до +7°...+10°.

Погода в Україні 13 листопада / фото УНІАН
Погода в Україні 14 Листопада / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

8 листопада - Дмитрієв день. Кажуть: "Якщо Дмитро без снігу, то і Великдень буде теплим".

9 листопада - Нестора, Марка, Емілії, Капітоліни, Андрія. З цього дня, вважали, починає ночами замерзати вода, а мороз скаче по сухих берегах.

10 листопада - Параскеви-П'ятниці. Якщо в цей день ще є комарі, то зима буде м'якою. Якщо день сонячний, то чекай теплої зими; похмуро - в середині грудня будуть сильні морози.

11 листопада - Анастасії, Марії, Анни. Синичка пищить - зиму закликає.

12 листопада-3іновія-синичника, Артема, Марка, Олени, Анастасії. Масова поява синиць біля будинків - вірна ознака настання холодів.

13 листопада - Никодим, Свирида, Стаха та Амплія. Свистить снігур - скоро зима буде.

14 листопада - день святих Кузьми та Дем'яна, покровителів ковалів, Івана. Якщо на Кузьми та Дем'яна на деревах не залишається листя, то на другий рік буде голод.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: