Завтра в Україні очікуються грози, град та шквали / фото ua.depositphotos.com

У вівторок, 10 серпня, в деяких областях України очікуються грози, подекуди - град та шквали. 

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"10 серпня у південно-східній частині грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с", - йдеться у повідомленні.

Через негоду оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

За даними синоптиків, поточний тиждень для більшості областей України принесе більше сонця та помірні літні температури, якщо і будуть окремі грозові дощі, то локальні та короткочасні. 

Читайте такожСиноптик попередила про наближення атмосферного фронту: яку погоду він принесе

"Лише на південному сході весь тиждень все ж таки пануватиме барична улоговина, тобто поле зниженого тиску, яке характеризується хмарами, грозовими дощами, подекуди з осередками граду та шквалистим посиленням вітру", - повідомили в Укргідрометцентрі.

За даними синоптиків, у наступні три доби у південно-східній частині України очікуються дощі грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Завтра на Прикарпатті та в північних областях, післязавтра - у західних та північно-східних областях місцями очікується невеликий короткочасний дощ, гроза; на решті території без опадів

"Температура вночі 13-19°, на півдні та сході 17-22°; вдень 26-33°, в західних областях, 12 серпня і на півночі країни 22-28°", - розказали синоптики.

Також, як повідомляється, 10 серпня у східних, Сумській, Київській областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: