В Україну йде нове потепління / фото УНІАН

В Україну після різкого похолодання повертається тепла осіння погода. Вже з завтрашнього дня, 28 жовтня, в західних областях України, а також місцями на півдні та в центрі стовпчики термометрів покажуть +14°...+16°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Така по-осінньому тепла, місцями сонячна погода протримається в країні до кінця жовтня. У деяких областях повітря прогріється до +17°.

Відео дня
Погода в Україні 29 жовтня / фото УНІАН

Теплим буде і початок листопада. Так, 1 листопада, в Криму буде до +19°, а на решті території країни до +16°.

Погода в Україні 1 листопада / фото УНІАН

Однак, починаючи з 2 листопада погода в Україні почне змінюватися. На зміну сонячній погоді прийдуть хмари. У більшості областей очікується похмура погода і суцільна хмарність, а на півночі та заході похолодає до +11°...+13°. Тепло збережеться лише в південних областях, +16°...+18°.

Погода в Україні 2 листопада / фото УНІАН

Похмура і дощова погода очікується весь перший тиждень листопада. Температура буде коливатися на кілька градусів. Найтепліша погода традиційно чекає на жителів південного сходу країни. 

Як очікується, 5 листопада в південних, східних і місцями центральних областях України потеплішає до +16°...+20°. На півночі та заході буде набагато прохолодніше, лише +11°...+13°, місцями знову повернуться нічні морози.

Погода в Україні 5 листопада / фото УНІАН

Нагадаємо, за даними синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, до кінця жовтня в Україні зміниться погода. На зміну холодам, які зараз накрили країну, прийде потепління.

За її даними, ситуація почне змінюватися з середи, 27 жовтня, завдяки зрушенню антициклону в східному напрямку. Це призведе до зміни напрямку вітру і підвищення температури. Починаючи з середи в більшості областей морозів не буде.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: