REUTERS

Так вона у вівторок в Брюсселі прокоментувала на прохання власного кореспондента УНІАН можливість посилення санкцій для Росії після того, як Москва не визнала так звані "вибори" на Донбасі нелегітимними та незаконними.

Читайте такожЄвросоюз очікує зростання ВВП на рівні 1,3%

"Ми чітко заявили, що ці вибори нелегітимні і визнані не будуть. Це - найбільший ризик, який я бачу для шляху діалогу та миру", - сказала вона.

Відео дня

У цьому зв'язку Могеріні застерегла щодо "закриття цього вікна можливостей для внутрішнього діалогу та діалогу з Росією, над яким самі українці працювали, щоб знайти шлях вирішення кризи політичним шляхом".

"Оцінка санкцій, як вам відомо, продовжується постійно, і ми завжди говорили, що вони залежать від ситуації на місці. Цей процес буде продовжуватися найближчими тижнями", - наголосила верховний представник ЄС.

За її словами, 17 листопада відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн ЄС, на якому буде розглядатися ситуація в Україні. "Головний питання для дискусії повинно бути те, як ми гарантуємо, що знайдемо рішення конфлікту", - додала Могеріні.

При цьому вона висловила впевненість, що санкції можуть бути інструментом, "але залишаються політичним інструментом, а не метою". "Мета - знайти вирішення кризи. Необхідна сильна реакція разом з відкритими каналами діалогу. Це може дати нам надію на пошук рішення для вирішення ситуація в Україні", - наголосила верховний представник ЄС.