Вишинського заарештували на два місяці / Facebook Кирило Вишинський

Біля посольства України в Москві вдень 18 травня влаштували акцію на підтримку арештованого головного редактора "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського.

Про це пише Meduza.

На неї прийшли і головні пропагандисти Кремля - керівники агентства «Росія сьогодні» (туди входить РІА Новости) Дмитро Кисельов і Маргарита Симоньян. У них в руках були плакати з фотографією Вишинського і написами «ЦеЕвропа» і «Truth not treason» («Правда, а не зрада»).

Відео дня

Скільки людей прийшло на акцію, поки не повідомляється. На трансляції видно принаймні десятки учасників.

Читайте такожЗ'явились охочі забрати керівника РІА" Новости Украина" із СІЗО

Як повідомляв УНІАН, 15 травня СБУ провела слідчі дії в офісі РИА «Новости Украина» в Києві. Було затримано директора РИА «Новости Украина» Вишинського, йому оголошено про підозру у вчиненні державної зради.

Встановлено, що Вишинський навесні 2014 року в Криму випускав антиукраїнські матеріали і отримав від президента РФ Володимира Путіна медаль «За возвращение Крыма». Після повернення з Криму в 2014 році Вишинський зі ще кількома журналістами розгорнув активну діяльність з підтримки терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

За даними СБУ, Вишинський продукував матеріали, які дискредитують Збройні сили України, і щомісяця отримував за це з Росії 53 тис. евро. Пізніше в СБУ уточнили, що 53 тис. євро на здійснення підривної діяльності - це тільки доведена сума. За оперативними даними СБУ, фінансування сягало понад 100 тис. євро щомісяця.

17 травня, Херсонський міський суд заарештував Вишинського на два місяці. Йому пред'явлено звинувачення у державній зраді.