Журжій заявив про відкат реформ / Фото УНІАН

Народний депутат від "Самопомочі" Андрій Журжій написав заяву про складання депутатських повноважень. Документ опубліковано на сторінці політсили у Facebook. Заява була написана ще 26 червня, зареєстрована - сьогодні, 18 липня.

Як повідомляє ТСН, скласти повноваження Журжій зможе лише тоді, коли за це проголосують його колеги. А всі вони нині на літніх канікулах і повернуться до роботи в сесійній залі лише восени.

Читайте такожНардеп від "Самопомочі" вирішила скласти повноваження

Відео дня

У заяві Журжія на ім'я голови Верховної Ради Андрія Парубія він вказав, що "напередодні виборів у парламенті стався відкат здійснених реформ". Тому він не бачить причин перебувати в парламенті, який призупинив роботу над втіленням ключових економічних реформ - запровадження податку на вивезений капітал, ліквідація податкової поліції, економічних підрозділів СБУ та Нацполіції.

Місце Журжія може зайняти депутат Луцької міськради Юлія Вусенко, яка значиться під №36 у виборчому списку.

Нагадаємо, протягом 2005-2014 років Журжій був керівником юридичного департаменту групи компаній Fozzy Group. Також був президентом ТОВ "Група компаній "Інвестиційні партнери". Журжій є членом правління Асоціації правників України, членом Громадської ради при Антимонопольному комітеті України, головою Дисциплінарного комітету Української асоціації інвестиційного бізнесу.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня зі складу фракції "БПП" вийшов нардеп-мажоритарник Вадим Кривохатько.