REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, група підпорядковувалась «Мінеру» - ватажку гаубічного підрозділу незаконного воєнізованого формування, і за його вказівками надавала всебічну підтримку терористам, які вели прицільні обстріли з важкої артилерії по українських військових.

Приватний підприємець з Артемівська Донецької області виконував функції розвідника, збирав з різних джерел та від інформаторів дані про координати сил АТО, узагальнював їх та передавав артилерійським розрахункам терористів для коригування обстрілів по українських позиціях.

Читайте такожСБУ затримала на Донеччині бойовика на прізвисько «Шураві»

Відео дня

Ще один житель Артемівська, безробітний, був зв’язковим з іншими групами терористів, зокрема підтримував контакти з диверсантами «Оплоту». У нього вилучено службове посвідчення бойовика цього незаконного воєнізованого формування, яке дозволяло йому безперешкодно пересуватися територіями, зайнятими терористами.

Таксист з Артемівська влаштував у власному помешканні конспіративну квартиру для диверсантів і став особистим водієм у ватажка групи. Співробітники СБУ вилучили у нього незйомний вибуховий пристрій «смертника», який складався з ручної гранати та кріплення до підкладки одягу.

В одному з міст Донеччини затримано четвертого члена цієї злочинної групи, який допомагав бойовикам переховуватися під виглядом мирних жителів у медичних закладах.