Фото УНІАН

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута стверджує, що одним із перших сприяв лікуванню міського голови Харкова Геннадія Кернеса після замаху, що стався у квітні 2014 року. Так Балута прокоментував заяви Кернеса, який далі звинувачує голову облдержадміністрації в причетності до нападу.

«Першим я набрав пана Турчинова і сказав, що ситуація така, що нам треба відправляти Кернеса за кордон, бо тут йому вже не допоможуть і буде просто лихо. Це був перший мій дзвінок о 19:03», – розповів Радіо Свобода Ігор Балута.

За його словами, він і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сприяли швидкому оформленню документів для перельоту Геннадія Кернеса до Ізраілю з огляду на те, що міський голова через відкриту кримінальну справу був невиїзним.

Відео дня

Читайте такожКернес вважає, що "корумпована" міліція не розслідує справу про замах на нього

Також Ігор Балута наголосив, що зараз у нього з міським головою Харкова суто ділові відносини при вирішенні важливих справ.

«У нас контакт є, і спілкуємося з Геннадієм Адольфовичем ми доволі стабільно і не один раз на місяць – це можна побачити за роздруківкою мого телефона і його так само. Але питання наші такі – суто державні справи. А що ще може бути? Він же мені не товариш», – відзначив Ігор Балута.

Читайте такожРада вимагає від Яреми пояснити причини затягування розслідування справи проти Кернеса

Міський голова Харкова Геннадій Кернес постійно звинувачує міністра Арсена Авакова та голову облдержадміністрації Ігоря Балуту в причетності до замаху. Кернес наголошує, що, на відміну від ситуації з колишнім керівником області Михайлом Добкіним, з Балутою у нього відсутній контакт, немає жодних ділових відносин.

28 квітня 2014 року в Харкові стався замах на Геннадія Кернеса: у нього вистрелили, коли міський голова здійснював пробіжку. Наступного дня Кернеса перевезли до Ізраїлю. За фактом замаху на вбивство Геннадія Кернеса відкрили кримінальне провадження.