Митрополит УПЦ КП Епіфаній \ REUTERS

Митрополит Переяславський та Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), ректор та професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін Київської православної богословської академії Епіфаній обраний предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні.

Читайте такожУкраїна не була, не є і не буде канонічною територією російської церкви – Порошенко (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, Епіфаній був обраний на Об’єднавчому соборі українських православних церков, що пройшов у Софії Київській.

Відео дня
Петро Порошенко і митрополит УПЦ КП Епіфаній \ REUTERS

Кандидатуру Митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія висунув у четвер Архієрейський Собор УПЦ (Київського патріархату).

Петро Порошенко і митрополит УПЦ КП Епіфаній \ REUTERS

Він є ректором і професором Київської православної богословської академії. 

За інформацією з сайту Київської православної богословської академії, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович) народився 3 лютого 1979 року в селі Волково Іванівського району Одеської області. Закінчив Київські духовну семінарію та академію. У 2006 – 2007 рр. навчався в Афінському національному університеті на філософському факультеті.

Доктор наук з богослів'я, професор, ректор Київської православної богословської академії, постійний член Священного синоду, член Вищої церковної ради Української православної церкви Київського Патріархату; намісник Свято-Михайлівського Видубицького монастиря м. Києва, настоятель академічного храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова.