Клімкін заявляє, що Угорщина має усвідомити масштаб російських гібридних методів / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Угорщина має усвідомити масштаб російських гібридних методів, в тому числі у зв'язку з підривом будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття» в Ужгороді.

Про це голова українського зовнішньополітичного відомства повідомив у Facebook.

"Зарано робити висновки про всіх, хто був причетний до підпалу Угорського культурного центру на Закарпатті. Але те, що в судових слуханнях виникла персона німецького журналіста, який працює для німецької правої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD), реально показує комплексність та масштаб російських гібридних методів", - заявив Клімкін.

Відео дня

Читайте також"Угорщина – не Росія": експерт оцінив, чи загрожує Закарпаттю захоплення

"І це мають нарешті усвідомити всі, включаючи наших угорських партнерів", - додав він.

"Європі час системно замислитися над тим, як протидіяти Москві, яка робить все, що їй заманеться на території вільного світу", - наголосив глава МЗС.

Як повідомляв УНІАН, у ніч проти 4 лютого 2018 року зловмисники кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття» в Ужгороді. В офісі товариства сталася пожежа. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом. Клімкін заявив про замовний зовнішній слід у підпалі офісу "Товариства угорської культури Закарпаття".