Сам Луценко назвав такі дії ФГВФО атакою на нього / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про неправомірне отримання коштів народним депутатом Ігорем Луценком з банку «Київська Русь» напередодні його банкрутства.

Читайте такожГромадські активісти закликають перезавантажити Національне агентство з питань запобігання корупції

Як повідомляється на сайті Фонду, за день до введення в банк тимчасової адміністрації, коли банківські платежі не проводилися і вкладники не мали доступу до своїх коштів, депутату вдалося переказати 750 тис. грн зі свого поточного рахунку на рахунок головного бухгалтера банку.

Відео дня

Фонд вважає, що цьому маневру передувала змова, і в подальшому була позабанківська передача грошей головним бухгалтером депутату. Крім того, угода не відображена в декларації депутата.

Також повідомляється, що за встановленими Фондом і правоохоронцями фактами розпочато перевірку Національним антикорупційним бюро України. Відкрито кримінальне провадження за фактом недостовірних відомостей у декларації.

Довідка УНІАН. Банк «Київська Русь» (м. Київ) працював на ринку України з 1996 року і входив до групи великих банків. Основним акціонером банку був Віктор Братко.

У липні 2015 року Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Київська Русь», в якому з березня 2015 року працювала тимчасова адміністрація.