Лефортовський райсуд Москви продовжив строки арешту українським морякам \ Фото УНІАН

Захист українських військовополонених моряків має намір оскаржити продовження Лефортовським районним судом Москви строків їх тримання під вартою.

Читайте такожСуд у Москві продовжив арешт всім полоненим українським морякам

Про це в Facebook повідомив російський адвокат Микола Полозов. «Лефортовський районний суд Москви продовжив строк тримання під вартою останній четвірці моряків: Лісовому В.В., Беспальченку В.А., Варімезу В.К., Костишину В.А. до 24 квітня 2019 року», - заявив він.

Відео дня

«Усі винесені вчора і сьогодні Лефортовським судом постанови про продовження строків тримання під вартою щодо військовополонених буде оскаржено адвокатами нашої команди у встановлений законом триденний термін», - запевнив Полозов.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», яка здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них зазнали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

15 січня Лефортовський райсуд Москви продовжив строки арешту до 24 квітня 20 морякам.