Катер ВМС України "Нікополь" / фото mil.gov.ua

Лефортовський районний суд Москви до 24 квітня продовжив терміни арештів ще 8 українських військовополонених моряків.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у Facebook.

За його словами, суд продовжив термін тримання під вартою до 24 квітня 2019 року вже стосовно 20 моряків: Михайла Власюка, Дениса Гриценка, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка, Сергія Цибізова, Андрія Оприска, Євгена Семидоцького, Романа Мокряка, Богдана Головаша, Сергія Попова, Андрія Шевченка, Володимира Терещенка, Богдана Небилиці, Юрія Будзила, Юрія Без'язичного, Сергія Чуліби, Андрія Ейдера, Олега Мельничука, Василя Сороки і Андрія Артеменка.

Відео дня

"Стосовно військовополонених Володимира Лісового, Віктора Безпальченка, Володимира Варімеза і Владислава Костишина суд ще триває", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСША вимагають від Росії не використовувати захоплених українських моряків у своїй політичній грі

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили у незаконному перетинанні кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після цього їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

Сьогодні, 15 січня, Лефортовський райсуд Москви задовольнив клопотання слідства і почав розгляд питання про продовження термінів арешту моряків у закритому режимі.