Парубій підписав відповідний документ / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон про зміну підлеглості релігійних громад прямо у сесійній залі парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, перед цим парламент не підтримав 4 проекти постанов, внесених депутатами від фракції “Опозиційний блок”, якими пропонувалось скасувати рішення Верховної Ради від 17 січня про прийняття в цілому проекту закону “Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій за статусом юридичної особи)” (реєстраційний номер 4128-д).

Читайте такожСпікер Ради - нардепу Новинському: нечисть, відійди від мене! (відео)

Відео дня

За ухвалення постанов голосувало від 24 до 33 народних депутатів. В сесійній залі розгорілася суперечка з приводу того, що по 4 проектах постанов було рішення Профільного комітету, а четвертий проект постанови був зареєстрований сьогодні о 12 годині і по ньому не було рішення Профільного комітету.

Автор цього проекту постанови Дмитро Шпенов зазначив, що це не дає можливості голові ВР підписати закон, оскільки постанову не можна розглядати без рішення комітету.

У відповідь голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що з цього приводу були дискусії і дійшли висновку, що парламент може розглядати альтернативні законопроекти без рішення комітету, тому і проект постанови може розглядатися без рішення комітету.

Після цього він на робочому місці, у сесійній залі парламенту підписав закон. Відповідно до Регламенту, він буде переданий на підпис президенту України.