Ігор Кононенко разом із батьком володіють підприємством "Статурн-Транс" / фото УНІАН

На автотранспортному підприємстві, що належить народному депутату і найближчому соратнику президента Порошенка Ігорю Кононенку, працівники скаржаться на затримки зарплати, борги та примусові звільнення.

Як ідеться в сюжеті програми "Гроші" на каналі 1+1, Ігор Кононенко разом із батьком Віталієм Кононенко володіють підприємством "Статурн-Транс", яке входить до холдингу "Укрпромінвест" Петра Порошенка.

"Саме ця компанія не віддає далекобійникам зароблені гроші. Наприклад, одному з водіїв заборгували 182 тисячі гривень. Всі ці гроші на відрядження чоловік діставав з власної кишені", - йдеться в сюжеті.

Читайте такожПорошенко і Кононенко офіційно продали "Кузню на Рибальському" Тігіпкові

За словами водіїв, керівництво компанії поставило перед ними ультиматум - повернуть максимум 40% грошей, або взагалі нічого. При цьому, від водіїв вимагали написати розписку що начебто отрималу всю суму і претензій до підприємства не мають.

Поспілкуватися з директором компанії не вдалося - на робочому місці його не було, а телефони не відповідають.

За словами юристів, шанси отримати гроші є - слід звертатися до суду з метою стягнення витрат на відрядження.

"На додачу далекобійники звернулися з листами до прокуратури та Державної служби з питань праці. Чоловіки сподіваються на чесне розслідування своєї справи, які б впливові персони в ній не були задіяні", - зазначається в сюжеті "Грошей".

Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд Києва повністю відхилив позов Генеральної прокуратури, в якому вища наглядова інстанція України просила визнати незаконним рішення Державної служби геології і надр про видачу дозволу на користування найбільшим в Україні родовищем літію - Шевченківським (Донецька обл.) компанії «Петро-Консалтинг», засновниками якої, за даними ЗМІ, виступають люди з оточення президента України Петра Порошенка.