Зала ПАРЄ, ілюстрація / фото УНІАН

Вчора ввечері ПАРЄ проголосувала ще одну доповідь - річний звіт моніторингового комітета з вимогою до Росії виконати всі резолюції Асамблеї відносно військової агресії проти України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп, голова Комітету ПАРЄ з питань культури, освіти, науки і медіа Володимир Ар’єв.

Читайте такожРосія відкинула вимоги ПАРЄ щодо полонених українських моряків

Відео дня

«Ввечері ПАРЄ зробила контрольний в Росію: проголосувала ще одну доповідь - річний звіт моніторингового комітета. Вимоги: виконати всі резолюції Асамблеї відносно військової агресії проти України, повторення вимоги (вдруге за день) звільнити захоплені в Керченській протоці кораблі і екіпаж і припинити перешкоджати вільному судноплавству», – повідомив Ар’єв.

ПАРЄ засудила відсутність прогресу у питанні звільнення українців, незаконно утримуваних на території РФ, незаконно анексованого Криму та окупованого Донбасу і висловила в цьому контексті потужну підтримку (strong support) суверенітету і територіальній цілісності України. 

«Я не пам‘ятаю, щоб на ту саму тему ПАРЄ однаково висловлювалась двічі протягом частини сесії. А тут двічі за день! Отже, відпрацювали добре. Навіть російську провокаторку підсилали для підкреслення важливості подій. Тепер можна і додому», – підкреслив нардеп.