УНИАН

Про це передає Lenta.ru з посиланням на «Новини-Грузія» і радіостанцію «Пірвелі Радіо».

Відзначається, що офіційну заяву у зв'язку з цим призначенням український лідер зробить пізніше в середу, 11 лютого. Між тим, в прес-службі партії Саакашвілі «Єдиний нацрух» сказали, що поки не можуть підтвердити цю інформацію.

При цьому голова парламентського комітету з прав людини Ека Беселія, яка представляє правлячу коаліцію «Грузинська мрія», - заявила газеті ВЗГЛЯД, що в її «кращих побажаннях Україні немає місця для Саакашвілі». «Він не буде хорошим радником, нічого цінного він Україні не дасть», - вважає вона.

Відео дня

Читайте такожСаакашвілі каже, що йому не пропонували очолити Антикорупційне бюро

У свою чергу екс-голова парламенту і лідер «Об'єднаної демократичної опозиції» Ніно Бурджанадзе вважає, що призначення Саакашвілі радником Порошенко - це «ляпас Грузії».

Раніше Київ вже пропонував Саакашвілі зайняти високі посади, однак колишній президент завжди відмовлявся, хоча заявляв про готовність допомагати порадами.

Верховна Рада у грудні минулого року схвалила призначення іноземців в Кабмін. Так, грузин Олександр Квіташвілі став міністром охорони здоров'я. У лютому цього року заступником міністра юстиції України був призначений Гія Гецадзе.