Порошенко переконаний, що Путіну потрібна ліквідація Православної церкви України / president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко висловив переконання, що президенту РФ Володимиру Путіну не потрібні тимчасово окуповані Крим та Донбас, він хоче всю Україну повернути в «російське ярмо».

Про це глава держави повідомив під час програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Коли закінчиться війна? Це дуже важливе питання, тому що тема миру експлуатується усіма кандидатами (в президенти України). Абсолютна більшість з них декларують, що знають де мир. Тут за рогом, якщо стати на коліна попросити – там сидить мир. Хочу вас розчарувати – там за рогом стоїть (президент РФ Володимир – УНІАН) Путін і чекає на вас», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожПутін не наважиться пробивати сухопутний коридор до Криму – Stratfor

За словами Порошенка, президенту РФ не потрібен Крим, йому не потрібен Донбас, «йому потрібна вся Україна, повернута в російське ярмо».

Глава української держави переконаний, що Путіну потрібна ліквідація Православної церкви України та федералізація України, щоб «у Москві вирішували, куди йти українській державі та українському народу».

«Виходьте з цим на референдум, спитайте, тільки вас чекає розчарування – українці як вільний народ ніколи цього не приймуть», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ залишає за собою право реагувати в разі загрози порушення права на свободу віросповідання в Україні.