В ГПУ заявляють, що говорити про доведеність винуватості Медведчука ще зарано / фото Wikimedia Commons

Прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко заявляє, що говорити про доведеність винуватості лідера проросійської організації «Український вибір – право народу» і глави політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука ще зарано, треба провести слідчі дії.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий".

Читайте такожНа Медведчука відкрили справу про держзраду та сепаратизм

Відео дня

«Матеріали кримінального провадження будуть передані Службі безпеки України за підслідністю. І щоб ви розуміли, ст. 110 ч.1 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України) - карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна, і ст. 111 ч.1 (державна зрада) - карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Але поки що говорити про доведеність ще зарано», - зазначив Лисенко.

За його словами, буде проведено відповідні слідчі дії, і за необхідністю слідчим буде вручено підозру Медведчуку.

«Треба допитати свідків, зібрати всі матеріали. На це знадобиться час», - додав Лисенко.

Він сказав, що свідчення мають бути зафіксовані слідчими належним чином.

«Якщо люди, які дали ці свідчення, підпишуться під цими свідченнями, вони будуть прийняті як докази у суді», - пояснив прес-секретар ГПУ.

Також він не виключає, що можуть бути відкриті аналогічні впровадження проти інших осіб.

«Служба безпеки України має провести відповідне розслідування, вони мають зібрати усі наявні в засобах масової інформації матеріали з виступами Медведчука, провести експертизи, слідчо-розшукові дії, і вже на основі цих всіх результатів можна буде говорити про вручення підозри», - заявив Лисенко.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура відкрила провадження проти лідера організації «Український вибір» Медведчука за підозрою у посяганні на територіальну цілісність Україну та у державній зраді. В ГПУ звернули увагу на заяву лідера Медведчука про необхідність створення так названого «автономного регіону Донбас» з формуванням власних парламенту та уряду.