Віктор Янукович / фото УНІАН

У Кремлі заявили, що уточнять, на якій підставі колишній президент України Віктор Янукович, засуджений за державну зраду, перебуває на території Росії, хоча претензій до нього немає.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, на якій правовій підставі Янукович перебуває на території Росії і чи є до нього претензії з боку російської сторони.

Читайте такожАнонсовано "сюрпризи" на прес-конфереції Януковича в Москві

Відео дня

«До нього немає ніяких претензій з боку Російської держави», - сказав Пєсков.

На уточнююче запитання УНІАН, на якій підставі Янукович перебуває на території РФ, оскільки громадяни України можуть прибувати без оформлення додаткових документів не більше 90 діб, Пєсков зазначив: «Я не думаю, що на нього це поширюється».

«Він (Янукович) однозначно колишній президент України. Мені потрібно уточнити (його юридичний статус - УНІАН). Питання цікаве. Я уточню і повідомлю вас», - додав він.

Сьогодні Янукович має намір о 13.00 за Києвом дати прес-конференцію в Москві.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу і засудив до 13 років позбавлення волі.

Суд постановив визнати його винним у вчиненні державної зради і підготовці та розв'язанні агресивної війни.

Разом з тим суд визнав Януковича невинним і виправдав по ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу у зв'язку з недоведеністю в діях обвинуваченого складу кримінального злочину.

Термін покарання Януковича буде обчислюватися з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз в сумі 98 тис. 561 грн.

Адвокати екс-президента заявили про намір оскаржити відповідне рішення суду.