Владислав Мангер / www.facebook.com/gandziukgate

Бюро Херсонської облорганізації ВО "Батьківщина" вирішило вважати Владислава Мангера виключеним з членів партії.

Як повідомили у прес-службі "Батьківщини" 9 лютого, відповідне рішення було ухвалене на засіданні Бюро напередодні. 

"Тим же рішенням Бюро рекомендувало Мангеру залишити посаду голови Херсонської обласної ради", - йдеться у повідомленні. 

Відео дня

Як відомо, раніше Мангер заявив, якщо депутати обласної ради підтримають таке рішення, він готовий піти з посади через справу загиблої активістки Катерини Гандзюк. Він також призупинив членство у партії "Батьківщина" на час розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Як відомо, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 4 листопада вона померла.

Читайте такожРани на все тіло та спалене волосся: батько Гандзюк показав фото доньки з лікарні

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікову - через відсутність у його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється у співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, який відомий у кримінальному світі на прізвисько Москаль-молодший. За словами Луценка, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко».

21 січня 2019 року в СБУ заявили, що Левіна було оголошено в міжнародний розшук ще 10 грудня 2018 року.

28 січня на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей про напади на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що в Генпрокуратурі, МВС і СБУ знають замовників вбивства його дочки.