Олександр Долженков заперечує свою причетність до скандальної постанови Мосійчука / фото УНІАН

Народний депутат Олександр Долженков (фракція «Опоблоку») заперечує свою причетність до підготовки постанови щодо Уляни Супрун.

Читайте такожМосійчук погрожував спалити себе, альо потім пообіцяв палити напалмом «грантоїдів»

Відповідну заяву Долженков зробив у Facebook. Депутат визнав, що разом з колегами з «Опоблоку» голосував проти медичної реформи у 2017 році, та підтримує будь-які ініціативи, спрямовані на відсторонення Супрун від посади в. о. міністра охорони здоров'я.

Відео дня

«При цьому, хочу зазначити, що в останні дні неодноразово у ЗМІ згадується про мою причетність до підготовки проекту постанови № 10031, що не відповідає дійсності, хоча приємно здивований, що депутати з інших фракцій використовують мої документи в якості бази для підготовки своїх - це є свідченням високої юридичної якості підготовлених документів!», - зазначив нардеп.

Раніше «Центр протидії корупції» повідомив, що пояснювальну записку до постанови депутата Ігоря Мосійчука щодо в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун готували на комп'ютері нардепа від «Опоблоку» Олександра Долженкова.

Мосійчук дану інформацію емоційно заперечує, звинувачуючи ЦПК у фальсифікації. За його словами, записку готувала його помічниця Тетяна Кавепещенко.

У Мосійчука стверджують, що скачали чужий шаблон пояснювальної записки з сайту ВР, щоб спростити собі підготовку документа.

Нагадаємо, 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона накладена у рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і буде діяти до остаточного рішення суду.

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв'язку з тим, що вона "занадто довго була виконуючим обов'язки", а також має два громадянства - українське та американське, що заборонено законом. Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.