Мосійчук пригрозив палити "грантоїдів-адептів зовнішнього управління" / Фото УНІАН

Народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив, що готовий підпалити себе під посольством США, аби довести, що проект постанови щодо Уляни Супрун не писали на комп'ютері нардепа від «Опоблоку».

Про це повідомляє «Центр протидії корупції» (ЦПК). Відповідну заяву Мосійчук зробив в Facebook, в коментарях до посту глави ЦПК Віталія Шабуніна. Скріншоти коментаря розтиражували ЗМІ.

"Як я маю довести свою правоту? Підпалити себе під посольством США На трибуні ВРУ? Я це зроблю! І ви теж будете винні!", - вказав Мосійчук.

Відео дня
Буквы

Пізніше у себе в Facebook Мосійчук заявив, що все ж не планує влаштовувати самопідпал – замість цього він пригрозив «випалювати напалмом як тарганів» своїх опонентів.

«Грантоїди поширюють інформацію, що я планую самопідпал під посольством США. Наївні! Не дочекаєтеся! Це вас, адептів зовнішнього управління, які перетворюють нашу країну на сировинний придаток іноземних держав, а по суті їхню колонію, я з соратниками випалюватимемо напалмом як тарганів!», - вказав він.

Раніше ЦПК повідомив, що пояснювальну записку до постанови депутата Мосійчука щодо в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун готували на комп'ютері нардепа від «Опоблоку» Олександра Долженкова.

Про це стало відомо з властивостей документа. Там вказано прізвище Долженкова, який, як стверджують в ЦПК «підконтрольний олігарху Ренату Ахметову і є його довіреною особою».

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язки міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, що були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун. 

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй серед іншого уповноважувати заступників голови МОЗ на підписання життєво важливих наказів про розмитнення і розподілі ліків або скерування людей на лікування за кордон. 8 лютого Окружний адмінсуд Києва на своїй офіційній інтернет-сторінці роз'яснив, що заборона Супрун на реалізацію повноважень в. о. міністра поширюється на визначення політичних пріоритетів та стратегічних напрямів роботи міністерства, а також на участь у прийнятті рішень на засіданнях уряду.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року. 11 лютого Окружний адмінсуд Києва почав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову по справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Супрун.