Порошенко чекає від НАТО надання ПДЧ з конкретною датою / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що чекає надання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО з визначенням конкретної дати, коли Україна може стати 31-м членом Альянсу.

Читайте такожЛавров здійняв істерику через закріплення в Конституції України курсу на ЄС і НАТО

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив на спільній прес-конференції з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Далею Грібаускайте за результатами відвідування спільного військового підрозділу "ЛитПолУкрбриг" у Любліні.

Відео дня

«Які конкретні кроки ми маємо здійснити для забезпечення вступу України в НАТО? Ми маємо забезпечити модернізацію Української держави для того, щоб Україна відповідала тим критеріям, які необхідні для вступу в НАТО, і мова йде не лише про безпекові критерії», - заявив він.

За словами Порошенка, йдеться також про верховенство права, демократію, вільні та чесні вибори, «мова йде про те, щоб демократичні традиції, які продемонструвала Україна, були закріплені зараз».

«Конкретним кроком, на який ми чекаємо від керівництва НАТО і країн-членів, – це надання Україні ПДЧ з визначенням конкретної дати, коли Україна може стати тепер вже 31-м членом НАТО, оскільки НАТО постійно розширюється, і ми це вітаємо», - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і НАТО (№ 9037).

19 лютого президент Петро Порошенко підписав закон у Верховній Раді.

20 лютого закон був опублікований у газеті «Голос України», 21 лютого він набрав чинності.