Юрій Луценко відреагував на корупційний скандал з розкрадання коштів в оборонній сфері / фото УНІАН

Генеральна прокуратура України оголосила керівнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі, що фігурує в розслідуванні проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом", підозру в ухиленні від сплати податків на суму в 26,6 млн грн під час постачання деталей для підприємств державного концерну "Укроборонпром".

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook.

"Справа ГПУ про кримінальну діяльність "Оптимумспецдеталь" при поставці товарів оборонпрому вийшла на фінал. Після отримання остаточного акту податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн", - заявив він.

Відео дня

За словами Луценка, після експертизи переписки Рогози можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження.

Читайте також"Укроборонпром" закупив через фірми-прокладки комплектуючі з 7-кратною переплатою - журналісти (відео)

Також генпрокурор відзначив, що "у цій же справі Рогозі і двом його співучасникам - працівникам СБУ ще в 2018-му було пред‘явлене обвинувачення в шахрайстві, яке по зараз по суті розглядається в Печерському суді".

Він зауважив, що оцінка дій високопосадовців, директорів держпідприємств та пов‘язаних з ними осіб по інших, корупційних, статтях є виключною підслідністю НАБУ, яке веде відповідну справу з 2016 року.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади.

Читайте такожПосол США закликала порушити кримінальні справи за корупцію в Укроборонпромі

Сам Гладковський заявив, що його син став заручником "брудної роботи і брудних справ" та позивається до журналістів-розслідувачів.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Луценко повідомив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017 року, а НАБУ - з 2016 року. За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, про які йдеться в розслідуванні проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом", становить 22 млн грн. Також Луценко підтвердив, що підприємства ОПК, в тому числі "Кузня на Рибальському", отримували деталі для ремонту військової техніки контрабандою з Росії.