Посольство США закликає уникати акцій "Нацкорпусу" / УНІАН

Посольство США в Україні опублікувало попередження щодо мітингу активістів «Нацкорпусу» на Майдані Незалежності в Києві, зазначивши, що «Нацкорпус» був пов'язаний з насильством та заворушеннями.

Читайте такожУ "Нацкорпусі" пояснили, доки продовжуватимуть акції протесту

«У суботу, 16 березня, українське націоналістичне угруповання планує мітинг на Майдані Незалежності на Хрещатику, в центрі міста. Ця група була пов'язана з насильством і громадськими заворушеннями, включно з бійками з поліцією. На місці очікується великий натовп», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Громадян закликають уникати натовпів та демонстрацій, виконувати інструкції українських правоохоронців, а також стежити за розвитком подій у ЗМІ.

Раніше «Нацкорпус» анонсував на 16 березня акцію на Майдані Незалежності. Активісти політсили будуть протестувати проти корупції в оборонному комплексі.

За інформацією на сайті «Нацкорпусу», початок мітингу заплановано на 16:00.

Нагадаємо, 9 березня представники організацій «Національний корпус» і «Національні дружини» прийшли до Адміністрації президента з вимогою взяти під варту і заарештувати рахунки фігурантів розслідування про розкрадання в оборонці. Біля адміністрації президента відбулися зіткнення, в результаті чого постраждали двоє поліцейських і один нацгвардієць.

Того ж дня «Національний корпус» намагався прорватися до президента України Петра Порошенка в Черкасах. Після сутичок між членами організації та правоохоронцями в Черкасах в лікарню звернулися 22 поліцейських — 19 з них госпіталізували.

В подальшому правоохоронці повідомили про двох затриманих організаторів заворушень.

Напередодні, 14 березня, у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки назвали організації «Національний корпус» та С14 «групами ненависті».