АП  спростовує інформацію про звільнення Філатова / фото dif.org.ua

Адміністрація президента України спростовує розповсюджену у ЗМІ інформацію про нібито звільнення Олексія Філатова з посади заступника глави АПУ.

Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

"Адміністрація президента України спростовує розповсюджену деякими ЗМІ інформацію про нібито звільнення О.В.Філатова з посади заступника глави АП", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як відомо, раніше ряд українських ЗМІ з посиланням на джерела в Адміністрації президента України та на юридичні кола повідомляли про звільнення Філатова, який вважався неформальним куратором судової системи, з посади заступника глави АПУ.

Філатов фігурує у кримінальному провадженні щодо сприяння у "відмиванні" грошей соратником екс-президента Віктора Януковича українським бізнесменом Сергієм Курченком.

Читайте такожПорошенко нібито звільнив заступника голови АП, який фігурує в розслідуванні про відмивання грошей - ЗМІ

При цьому інформація про нібито звільнення Філатова з'явилася через два дні після зустрічі Порошенка з представниками громадських організацій, в тому числі антикорупційних, на якій президент пообіцяв звільнити "токсичні" кадри.

Як стверджують ЗМІ, указ про звільнення Філатова підписано, документ нібито знаходиться в апараті АПУ і його планують опублікувати 21 квітня, у день, коли відбудеться другий тур президентських виборів, і цього дня заборонена передвиборча агітація.

У свою чергу в коментарі УНІАН керівник Головного департаменту інформаційної політики АПУ Андрій Жигулін не підтвердив, але й не спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про звільнення Філатова, зауваживши, що потрібно дочекатися відповідного указу.

28 березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Департамент міжнародно-правової співпраці ГПУ завершив розслідування стосовно Курченка.

За його словами, Курченко підозрюється в участі у злочинній організації Януковича і здійсненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Луценко заявив, що в ході розслідування злочинів повідомлено про підозри 98 особам, в тому числі високопосадовцям, з них 12 - вищі посадові особи центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних підприємств.

Того ж дня заступник голови Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Костянтин Кулик повідомив, що фігурантами справи Курченка, яким ГПУ оголосила про підозру, є екс-голова АПУ Борис Ложкін, екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, екс-міністр екології Микола Злочевський, чинний заступник голови АПУ Філатов та інші топ-чиновники.

Відповідну заяву Кулика було передано журналістам. Його оприлюднила в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" 28 березня ведуча Наталія Мосейчук.

Пізніше в Генпрокуратурі повідомили, що підозри Ложкіну, Гонтаревій і Філатову були скасовані.