Зеленському було надіслано чотири повістки  у 2014-2015 роках / фото УНІАН

Кандидат у президенти Володимир Зеленський перебуває на військовому обліку у ЗС України, проте чотири рази ігнорував повістки, які йому були надіслані під час мобілізації 2014-2015 років.

Про це повідомили у прес-службі Міноборони, відповідаючи на звернення народних депутатів України Олександра Бригинця, Юлія Мамчура, Тетяни Чорновол та Михайла Бондаря.

Читайте такожЕксперт розповів про єдину можливість для Порошенка збити рейтинг Зеленського

Відео дня

"Інформуємо, що громадянин Зеленський В.О. перебуває на військовому обліку військовозобов’язаних у Металургійно-Довгинцівському об’єднаному районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки міста Кривого Рогу від 22.12.2008 року і донині, військове звання — солдат, військово-облікова спеціальність — діловод діловодства. Придатний до військової служби", - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, Зеленський не проходив військову службу у ЗС України.

"Для призову під час мобілізації громадянину Зеленському В.О. надсилалися повістки: 15.04.2014, 23.06.2014, 15.08.2014, 10.05.2015 за адресою, визначеною у його облікових документах. Громадянин Зеленський В.О. до військового комісаріату за його викликом не прибував", - резюмували у відомстві. 

Зазначимо, що згідно з українським законодавством втручання силових структур, зокрема Міноборони, у виборчий процес та політику є неправомірним та забороненим.