На запитання журналістів, чи є в нього 7 млн для застави, він сказав: «Знайдемо» \ УНІАН

Колишній народний депутат України, екс-голова правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитро Крючков, щодо якого суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 7 млн гривень, заявляє, що знайде кошти для внесення застави.

Читайте такожСуд арештував Крючкова з альтернативою застави

Як передає кореспондент УНІАН, про це Крючков сказав журналістам, коли його виводили із залу суду. На запитання журналістів, чи є в нього 7 млн для застави, він сказав: «Знайдемо».

Відео дня

У свою чергу прокурор у справі Віталій Кравець заявив, що суд на дві третини задовольнив клопотання прокурорів, визнавши підозру Крючкова обгрунтованою та обгрунтованими ризики.

«А щодо застави — визначимося, коли отримаємо повний текст рішення», - сказав він.

У свою чергу адвокати Крючкова заявили, що обов’язково оскаржать в апеляційному порядку рішення суду про обрання їхньому підзахисному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за альтернативою застави у 7 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня Солом'янський районний суд міста Києва обрав колишньому народному депутату України, екс-голові правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитру Крючкову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 45 діб з альтернативою внесення застави у 7 млн грн.

Довідка. 29 березня журналісти програми «Схеми. Корупція в деталях» оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Петра Порошенка Ігор Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці. Як йдеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи, екс-депутата Дмитра Крючкова. З розслідування «Схем» не зрозуміло, як аудіозаписи потрапили до журналістів. За їхніми словами, на автентичність їх перевірили експерти у США. Експертиза, за їхніми словами, довела високу ймовірність справжності голосів.

15 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн Крючкова в аеропорту «Бориспіль». Процедура екстрадиції тривала з квітня 2018 року.

За даними НАБУ, упродовж 2015-2016 років ПрАТ «ХК «Енергомережа» уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ «Запоріжжяобленерго» поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП «Енергоринок» і ВАТ «Запоріжжяобленерго», а ПрАТ «ХК «Енергомережа».

Розслідування триває від грудня 2015 року. У вчиненні злочину слідство підозрює двох осіб.

Згідно із розслідуванням САП, заволодіння коштами відбувалося шляхом укладання за згодою постачальників електричної енергії угод про переведення боргу від споживачів електричної енергії до нового боржника та договору на постачання природного газу для вироблення електричної енергії на умовах передоплати.

У прокуратурі повідомляли, що отримані відповідно до угод та договору кошти Крючков використав на власний розсуд, легалізувавши здобуті злочинним шляхом гроші.

Крючков обирався народним депутатом України Верховної Ради п’ятого скликання від «Блоку Юлії Тимошенко», був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.