За словами Парубія, зокрема, йдеться про розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії парламенту \ УНІАН

Після закону про функціонування української мови як державної парламент розглядатиме законопроекти щодо реформування парламенту.

Читайте такожПарубій назвав дату ухвалення закону про мову

Про це голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав у інтерв'ю телеканалу «Прямий». Він зазначив, що наступного тижня, який буде пленарним, «перше рішення, яке ми приймемо – це закон про українську мову як державну мову України».

Відео дня

За словами спікера ВР, парламент міг би ухвалити цей закон вже у вівторок, 23 квітня, але з огляду на те, що багато людей і депутатів, які 21 квітня будуть на виборчих дільницях на другому турі президентських виборів, «можливо, не встигнуть доїхати до Києва до вівторка».

«Я очікую повну мобілізацію в Чистий четвер об 11.00 (йдеться про 25 квітня - УНІАН). На Чистий четвер ми приймали закон декомунізацію, на Чистий четвер ми приймемо закон про українську мову», - запевнив Парубій.

Він наголосив, що після ухвалення закону про функціонування української мови як державної, «один з блоків, який пропонується мною, головою ВРУ, - це буде блок реформ парламенту, і це було давно анонсовано».

За словами Парубія, зокрема, йдеться про розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії парламенту.

Парубій повідомив, що 25 квітня в Україну приїде екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс, який очолює місію з реформування парламенту.

За його словами, з головами фракцій домовлено, що законопроекти, які стосуються реформування парламенту, будуть ухвалені до початку травня. Спікер парламенту додав, що «це буде великий пакет», який передбачатиме «і структуризацію Ради, і розподіл комітетів, і ТСК».

Також Парубій зазначив, що є фракції в парламенті, які наполягають, щоб в цей пакет були включені законопроекти щодо визначення процедури імпічменту президенту України. «Але, очевидно, це ми рішення будемо приймати спільно - на Погоджувальній раді», - додав голова ВРУ.