Парубій прогнозує збереження проукраїнської більшості у ВР / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій не має сумнівів, що в парламенті буде збережено проукраїнську та проєвропейську більшість, кого б не було обрано президентом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у інтерв'ю на телеканалі ZIK у вівторок увечері.

Читайте такожПарубій: у наступні півроку парламент так само буде займатися "змістовними речами"

Відео дня

"Я не сумніваюся, що державна більшість, проукраїнська, проєвропейська більшість в цьому парламенті збережеться за будь-яких обставин, хто б не був обраний президентом", - зазначив голова ВР.

Він додав, що ключові питання, які стосуються безпеки країни, гуманітарних питань, безпеки і оборони, а також питань зовнішньополітичного вибору будуть прийматися парламентом так само, як це робилося і раніше.

"Мене вибори парламентські хвилюють не менш, як президентські... Фактично, ключове питання, яке я ставлю перед собою, - як забезпечити, щоб у наступній Верховній Раді України була проукраїнська, проєвропейська більшість", - зауважив Парубій.

Крім того, відповідаючи на питання щодо доцільності переходу до моделі парламентської республіки в країні, спікер висловив думку, що "всі питання - економічні, соціальні, розвитку і реформування - мають бути в парламенті і в уряді".

"Але питання безпеки і закордонних справ, - ті, які за Конституцією мають бути прерогативою президента, особливо, в час ведення воєнних дій, - я вважаю, мають бути в руках президента", - сказав голова ВР.

У той же час, загалом, вважає Парубій, роль парламенту має бути посилена.