Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі заявляють, що президент РФ Володимир Путін вибудовуватиме лінію спілкування з обраним президентом України Володимиром Зеленським, виходячи з його кроків і дій.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Раді хочуть обмежити повноваження Зеленського (відео)

Відео дня

«Це називається мовою дипломатів «евентуальні розмірковування». Розумієте, вони навряд чи доречні, тим паче, в такій чутливій сфері, як російсько-українські відносини», - сказав Пєсков.

«У будь-якому разі президент Росії як людина, яка визначає зовнішню політику Російської держави і, зокрема, визначає й вектор політики щодо України, він саме на підставі ось цих заяв конкретних і дій вибудовуватиме свою лінію спілкування з керівництвом України», - заявив Пєсков, відповідаючи на питання про те, що буде, якщо дії і слова Зеленського не влаштують Москву, і чи означає це, що переговорів не буде.

«Ми вже говорили про те, що поки що багато білих плям у плані розуміння підходів обраного президента України до основних питань на порядку денному двосторонніх російсько-українських відносин, і треба робити якісь судження чи висновки, лише дочекавшись або якихось перших конкретних формулювань у плані відображення підходів, або конкретних дій. Поки що якісь висновки чи слова були б передчасними», - наголосив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, у другому турі виборів Зеленський отримав 73,22% голосів виборців, а за його опонента Петра Порошенка проголосувало 24,45% українців.