Україну на вищому рівні буде представляти президент / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що наразі проведення нових зустрічей у "нормандському форматі" на будь-якому рівні не погоджено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клімкін сказав на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом у Києві.

Зокрема, його запитали, чи ведуться перемовини щодо зустрічі представників України, Німеччини, Франції та РФ, хто представлятиме Україну і коли вона відбудеться.

Відео дня

"Україну на найвищому рівні буде представляти президент. Це зрозуміло", - заявив Клімкін.

У цьому зв'язку його запитали, йдеться про чинного главу держави Петра Порошенка чи про Володимира Зеленського, який ще не вступив на посаду президента.

"Це залежить від дати зустрічі. Я не знаю про планування якоїсь зустрічі в "нормандському форматі" на найвищому рівні в найближчі тижні. Також мова не йде про міністерську зустріч", - наголосив Клімкін.

Читайте такожУ Меркель нічого не знають про анонсовану Порошенком "нормандську" зустріч у червні

Також він сказав, що спочатку треба зрозуміти, чого "ми хочемо досягти", і додав, що обговорювалася можливість організації зустрічі з нагоди п'ятої річниці перших перемовин, які започаткували "нормандський формат".

"Де її буде організовано - це практичне питання. А от який зміст буде цієї зустрічі, що ми отримаємо в контексті безпеки, що ми отримаємо в контексті звільнення наших політичних в'язнів, наших військовополонених? Ось ці питання спочатку потрібно опрацювати. Росія, як ви знаєте, спеціально "тягнула кота за хвіст" перед виборами і чекала, що відбудеться. Зараз ніякого "кота" у неї нема. Подивимося, що буде далі", - наголосив Клімкін.

Назва "нормандський формат" походить від зустрічі глав України, Німеччини, Франції та РФ, що вперше відбулася 6 червня 2014 року в містечку Бенувіль у французькій Нормандії в рамках відзначення 70-річчя операції "Оверлорд" та відкриття другого фронту Другої світової війни.