Ілюстрація / REUTERS

В Міністерстві закордонних справ України вважають, що проведення вільних виборів президента Венесуели припинить протистояння в цій країні.

Читайте такожТрамп пригрозив Кубі "повним ембарго" та "санкціями найвищого рівня" через вторгнення у Венесуелу

Про це повідомив заступник міністра Сергій Кислиця у мікроблозі Twitter.

Відео дня

Кислиця висловлює переконання, що проведення вільних виборів президента має припинити протистояння у Венесуелі.

"З тривогою спостерігаємо за зіткненнями між протестувальниками і режимом Венесуели. Наші співчуття близьким загиблих і пораненим. Єдиний шлях припинити кровопролиття, узурпацію влади Мадуро, страждання людей - це вільні і прозорі президентські вибори, сертифіковані міжнародними організаціями, зокрема ОАД (Організацією Американських держав)", - наголосив Кислиця.

Як повідомляв УНІАН, тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо закликав співгромадян вийти 2 травня на страйки, які згодом мають перерости в загальний страйк, щоб посилити тиск на чинного главу держави Ніколаса Мадуро.

Напередодні у Каракасі під час чергових акцій протесту проти режиму Мадуро співробітники сил правопорядку застрелили 27-річну жінку. Венесуельська неурядова правозахисна організація зі спостереження за соціальними конфліктами назвала загибель активістки вбивством. Крім того, під час зіткнень з поліцією 27 осіб було поранено. Серед постраждалих від дій поліції - венесуельський журналіст, який висвітлював протести.

Напередодні прихильники Гуайдо на його заклик знову вийшли на вулиці Каракаса та інших міст Венесуели, щоб висловити протест проти Мадуро. На своїй сторінці в Twitter Гуайдо опублікував карту Венесуели з позначенням місць проведення демонстрацій. За даними політика, на 1 травня їх було 397.