Вищий антикорупційний суд має розпочати роботу 5 вересня  / фото УНІАН

У міжнародних експертів та української громадськості не було претензій до новообраних голови Вищого антикорупційного суду Олени Танасевич та її заступника Євгена Крука.

Про це Громадському заявила член Громадської ради доброчесності Галина Чижик.

«Я б хотіла провести паралель із Верховним судом, конкурс до якого проводили два роки тому. Тоді судді Верховного суду обрали головою суду Валентину Данішевську. Вона мала до того суддівський досвід, потім працювала експертом на різноманітних проектах. Тобто обрали кандидатуру, до якої також не було претензій громадськості… Насправді, ми теж маємо розуміти, що голова чи то Верховного чи то Антикорупційного суду — це обличчя цього суду. Тож зрозуміло, що якщо на цю посаду обирається людина, до якої є питання, то страждає репутація всього органу», - зауважила Чижик.

Відео дня

За її словами, правильність рішення щодо обрання керівництва Вищого антикорупційного суду можна буде оцінити після перших кількох місяців роботи установи.

Читайте такожГоловою Вищого антикорупційного суду обрано суддю Танасевич

«Перед Танасевич зараз дуже великі виклики стоять. Я навіть не знаю, чи радіти за неї, чи ні, тому що зараз на неї дуже багато завдань організаційних і з налаштування роботи суду буде покладено», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня 2018 року ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд. Законом встановлюється, що Вищий антикорупційний суд є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України.

11 квітня судді Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду склали присягу.

Сьогодні, 7 травня, судді ВАС обрали головою Вищого антикорупційного суду суддю Танасевич, її заступником - суддю Крука.

Вищий антикорупційний суд має розпочати роботу 5 вересня.