Герасимов наголосив, що Порошенко готовий передати владу в будь-який момент / фото УНІАН

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» у парламенті Артур Герасимов заявив, що чинний президент України Петро Порошенко готовий передати владу в будь-який момент і не заперечує жодної дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Читайте такожНардеп пропонує провести інавгурацію Зеленського 20 травня

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Відео дня

«Цього тижня я підтримую голову ВР, парламент визначить дату інавгурації новообраного президента України. Процес передачі влади повинен відбуватись відповідно до закону та з дотриманням ключових демократичних традицій», - зазначив він.

За словами Герасимова, фракція БПП буде голосувати не за одну постанову. «Відразу після рішення відповідного профільного комітету ми терміново збираємо фракцію і визначаємося з тим, за що будемо голосувати», - сказав він.

«Хотів би наголосити, що Петро Порошенко готовий передати владу в будь-який момент і не заперечує жодної дати. Хотів би наголосити, що на сьогодні – це повна відповідальність українського парламенту, а не президента України», - підкреслив Герасимов.