Жителі ОРДЛО скаржаться на складність отримання паспортів РФ / фото УНІАН

Жителі окупованих районів Донбасу, що бажають отримати паспорт РФ, масово висловлюють невдоволення бюрократичністю отримання другого громадянства.

Читайте також"Випробовує Зеленського на міцність": Волкер про видачу Путіним російських паспортів в ОРДЛО

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє координатор групи «інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Відео дня

«Видача паспортів громадян РФ в ОРДЛО перетворилася на фарс. Місцеві жителі, які бажають отримати друге громадянство, масово висловлюють невдоволення крайньою забюрократизованістю «спрощеного» процесу, необхідністю попередньо отримати «паспорти ЛНР/ДНР», а також витрачати велику кількість часу для отримання різних довідок та нотаріально завірених копій українських документів, необхідних для отримання паспортів РФ, причому всі ці послуги – платні», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що особливе невдоволення висловлюють т. зв. «ветерани ополчення», які брали активну участь у бойових діях проти України, а тепер вимушені також вистоювати величезні черги для отримання російського паспорта.

«Одночасно з'явилася чимала кількість «посередників», що роблять на отриманні паспортів РФ свій «бізнес» - за додаткову плату вони беруться не тільки прискорити процес отримання паспорта РФ, але і прописати родичів «клієнтів» з неокупованої території в ОРДЛО і «допомогти» оформити «паспорт ЛНР/ДНР», що необхідно для отримання паспорта громадянина Росії», – додав Тимчук.