Суд обрав фігуранту "квартирної справи" запобіжний захід у вигляді застави / ombudsman.gov.ua

Керівнику “Укрбуду” Олегу Майбороді, якого підозрюють в участі в корупційній оборудці з нерухомістю Національної гвардії, обрали запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, що в 37,5 разу менше від тієї суми, що просили прокурори.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила суддя Солом’янського райсуду Києва Вікторія Жовнаватюк.

Читайте такожНа "зекономлені" на квартирах для військових гроші екс-голова Нацгвардії купив житло та авто своїй доньці - журналіст

Відео дня

“У задоволенні клопотання відмовити. Застосувати до підозрюваного Майбороди запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн. Підозрюваний впродовж п’яти днів зобов’язаний внести кошти на відповідний рахунок. Також покласти на підозрюваного Майбороду такі обов’язки – прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді за першою вимогою, не відлучатися за межі Києва та області без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді, повідомляти їм про зміну свого місця проживання та роботи, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними – Юрієм Аллеровим та Алісою Гринчук, а також свідками у даному кримінальному провадженню. Здати на зберігання свій внутрішній та закордонний паспорти, носити електронний засіб контрою”, - сказано в ухвалі.

Також в ухвалі йдеться, що в разі, якщо впродовж п’яти днів Майборода сплатить 2 млн грн застави, то вищезгадані обов’язки щодо нього діятимуть до 14 липня.

У разі, якщо застава внесена не буде, то запобіжний захід для нього може бути переглянутий.

Якщо підозрюваний порушить умови перебування під заставою, то застава буде звернена в дохід держави і також запобіжний захід буде переглянуто.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії України втратило активи на 81,64 млн грн. Розслідування стосовно цієї схеми НАБУ здійснює з грудня 2017 року.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Сьогодні, 17 травня, суддя Солом’янського районного суду Ада Педенко обрала Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн.