Парубій розкрив деталі зареєстрованого законопроекту / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що президентським законопроектом про вибори пропонуються закриті виборчі списки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу в парламенті.

Читайте такожЗеленський призначив Баканова першим заступником голови СБУ

Відео дня

"Буквально кілька хвилин тому зайшов законопроект, підписаний президентом України, в Апарат Верховної Ради. Я дав доручення невідкладно зареєструвати його, розмножити і роздати народним депутатам", - сказав спікер.

За його словами, він вже прочитав законопроект: "Я двічі переглядав. Я був здивований і розчарований, що першою законодавчою ініціативою президента Зеленського було введення закритих партійних списків. Ще кілька днів тому з цієї трибуни всьому українському суспільству була обіцянка про введення відкритих списків. Але, на жаль, запропонована нам система, - це є повністю закриті партійні списки, яка запропонована в цьому законопроекті".

Голова ВР наголосив, що після реєстрації в парламенті він поставить два президентські законопроекти на голосування для включення до порядку денного сесії.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, внесені президентом Володимиром Зеленським: «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України» під номером 10319 та «Про внесення змін до закону «Про публічні закупівлі» щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу» під номером 10317.