Хомчак стверджує, що це вже давно прийняте рішення / фото УНІАН

Новопризначений начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив про підтримку розділення посади, яку він обіймає, згідно із запропонованою військовою доктриною команди президента України Володимира Зеленського.

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН, ТСН та ТСН Тиждень.

Читайте також"Був приємно здивований": Хомчак розповів, яке враження справив на нього Зеленський

Відео дня

Відповідаючи на запитання, як він ставиться до військової доктрини Зеленського, яку передав журналістам радник новообраного президента з питань безпеки та оборони Іван Апаршин, в якій, серед іншого, відзначається, що посаду начальника Генерального штабу планують відокремити від посади головнокомандувача Збройних сил, Хомчак відповів: «Прекрасно до цього ставлюсь».

«Це не Апаршин придумав, це вже давно прийняте рішення тут, в Міноборони, в ЗСУ. Це один із процесів нашого наближення до європейської спільноти. Це нормально. Коли я йду на посаду (а я їх багато пройшов в моєму віці, в моєму званні), я думаю про те, як я буду йти з цієї посади. Не як я буду вічно «царювати», а як буду йти, з яким обличчям, і чи буду я потім опускати очі перед людьми, чи не буду», - додав Хомчак.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив Хомчака начальником Генштабу ЗСУ замість Віктора Муженка.

***Хомчак народився у червні 1967 року, генерал-лейтенант Збройних сил України, з 2016 року займав посаду начальника штабу Сухопутних військ ЗСУ.