Саакашвілі знову став громадянином України / фото УНІАН

Колишній лідер Грузії та екс-очільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, якому Володимир Зеленський повернув українське громадянство, має намір повернутися в Україну вже завтра, 29 травня.

Про це повідомила його помічниця Дарина Чиж на своїй сторінці у Facebook. Вона уточнила, що Саакашвілі прилетить до "Борисполя" з Варшави о 17:15 за київським часом.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Петра Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Міхеілом Саакашвілі громадянства України.

Читайте також"Слава Україні!": Саакашвілі подякував Зеленському за повернуте громадянство

Нагадаємо, 26 липня 2017 року на сайті Державної міграційної служби України з’явилися інформація, з якої можна було зробити висновок про те, що Порошенко видав указ про позбавлення громадянства України Саакашвілі. У повідомленні йшлося, що отримані від грузинської сторони матеріали стосовно Саакашвілі опрацьовані ДМС України та розглянуті Комісією з питань громадянства при президенті України. "За Конституцією України президент України приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків Комісії з питань громадянства", - зауважили у відомстві. Водночас у повідомленні прямо не було вказано про позбавлення Саакашвілі громадянства України.

27 липня 2017 року в Адміністрації президента України підтвердили, що Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Саакашвілі, та наголосили, що, відповідно до законодавства про захист персональних даних, цей нормативний акт не підлягає публікуванню, оскільки містить конфіденційну інформацію.

"За поданням Державної міграційної служби, яка навела переконливі факти подання недостовірної інформації при оформленні заяви, Комісія з питань громадянства при президентові України вирішила підтримати клопотання щодо припинення громадянства України Міхеіла Саакашвілі та рекомендувала президенту ухвалити відповідне рішення. На основі рекомендацій глава держави підписав відповідний указ. Відповідно до законодавства про захист персональних даних, даний нормативний акт не підлягає публікуванню, оскільки містить конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані", - йшлося в повідомленні АПУ.