Олександр Данилюк / REUTERS

Новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати в РНБО зникли монітори та сeрвeри, на яких зберігалась інформація.

Читайте такожЗеленський невдовзі подасть до ВР законопроект про відповідальність за незаконне збагачення – Данилюк

Про це Данилюк повідомив на своїй сторінці у Facebook та оприлюднив відео, на якому видно, що на місцях, де раніше були монітори та сервери, нічого не залишилося.

Відео дня

Демонструючи стан ситуативної кімнати, він зазначив, що ще місяць тому вона виглядала інакше: «На всіх стінах були великі монітори, які були приєднані до серверів. Все було знято під час зміни влади. Така вийшла цивілізована передача влади в Україні. Залишилися хіба що прапори, під якими приймалися рішення під час нарад».

Також він показав сусіднє з ситуаційною кімнатою невелике приміщення, в якому розміщувались сервера, з яких надходила інформація на монітори.

«Сервери також були вивезені. Моніторів немає, серверів немає. …Навряд чи це виглядає як цивілізована передача влади. Що сталося з серверами, на яких зберігалася секретна інформація?» - задав питання Данилюк.

У коментарі до відео він написав: "Прийшов, побачив... Немає слів. Розбиратися будуть правоохоронні органи".

Зазначимо, у РНБО нещодавно спростовували інформацію про те, що нібито Головний ситуаційний центр України припинив функціонування. "Останнім часом соціальними мережами шириться фейкова інформація, що нібито Головний ситуаційний центр України припинив функціонування зі зрозумілих лише авторам цих нісенітниць причин. Щодо цього повідомляємо: головний ситуаційний центр України знаходиться під надійною охороною, функціонував та продовжує функціонувати у штатному режимі", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО від 20 травня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 травня, президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки й оборони України.