Володимир Зеленський / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль поінформувала щодо підготовки першого закордонного візиту президента України Володимира Зеленського до Брюсселя.

Про це Зеркаль сказала в ефірі "5 каналу".

Читайте такожЗеленський не підписуватиме закони, які були прийняті з порушенням процедури - Стефанчук

Відео дня

Вона нагадала, що в рамках першого закордонного візиту президент Зеленський проведе зустрічі з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, президентом Європейської Ради Дональдом Туском, єврокомісарами, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та іншими високопосадовцями, зокрема, президентами. За її словами, з Туском і Юнкером будуть обговорюватися більш стратегічні питання.

"Це буде такий бліц, в якому він має зустрітися з дуже великою кількістю людей, які давно в політиці і які давно спостерігають за Україною", - зазначила заступник міністра.

"Я думаю, що для них важливо почути, що саме бачить новий президент як свої стратегічні завдання. Тому ми готуємо йому саме тези, які спрямовані саме на те, як ми бачимо подальший розвиток відносин з Європейським Союзом, які завдання стоять на саміт, що саме ми будемо робити протягом наступного періоду і як він бачить розвиток стосунків", - сказала Зеркаль.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський 4-5 червня відвідає Брюссель для зустрічей з керівництвом ЄС та НАТО.

Зеленський поінформує партнерів у ЄС і НАТО про безпекову ситуацію на сході України, обговорить шляхи активізації міжнародних зусиль для завершення війни на Донбасі, обміняється думками з лідерами інституцій ЄС і НАТО щодо подальших ключових реформ в Україні.