Жан-Ів Ле Дріан розповів про підсумки зустрічі / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що задоволений зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте такожАП готує матеріали щодо звільнення глави ГПУ Луценка

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МЗС Франції сказав у Києві після спільної з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом зустрічі з президентом України.

Відео дня

Зокрема, французький міністр зазначив, що разом зі своїм німецьким колегою провели зустріч з Зеленським, аби переказати главі Української держави привітання у зв'язку з його обранням на посаду президента, а також "надихнути його на здійснення високої місії".

"І запевнити його у нашій підтримці у виконанні тих великих завдань, які покладені на його плечі", - додав ле Дріан.

Він наголосив, що на зустрічі обговорювалася підтримка зусиль Зеленського в контексті реалізації реформ, яких потребує Україна, але також підтримка наміру президента України досягнути миру на Донбасі.

Ле Дріан нагадав, що Франція і Німеччина є посередниками у «нормандському» переговорному процесі та сприяють переговорам в рамках Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

"За підсумками зустрічей і обмінів думками, які ми мали, ми можемо сказати, що спілкування з президентом було надзвичайно корисним і змістовним. І дозволяє нам з оптимізмом дивитися на подальший розвиток подій", - наголосив Ле Дріан.