Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський обговорив із сенатором США Робертом Портманом питання виборів до Верховної Ради і необхідність подальшого тиску на Росію з метою виконання Мінських угод.

Читайте такожАП готує матеріали щодо звільнення глави ГПУ Луценка

Як повідомили у прес-службі глави держави, сьогодні президент України Володимир Зеленський зустрівся із сенатором США Робертом Портманом.

Відео дня

«Учасники зустрічі обговорили політичну ситуацію в Україні, зокрема дострокові вибори до Верховної Ради», - йдеться у повідомленні.

Президент зауважив, що розпуск парламенту відповідає запитам суспільства, а завдяки проведенню виборів до Верховної Ради у липні вже у вересні може бути сформований новий уряд, зазначили у прес-службі.

«Якщо б цей парламент, що не працює, був і далі, то ми сформували б уряд у грудні. Ми не можемо чекати. У нас дві війни – війна з Росією і війна з корупцією всередині країни, яка є загрозою, перш за все, для економіки України», – наголосив Зеленський.

Також, зазначили у прес-службі, під час зустрічі порушувалося питання про ситуацію на Донбасі та необхідні кроки для досягнення прогресу у мирному врегулюванні, передусім щодо припинення вогню та обміну заручниками. Володимир Зеленський розповів, що свою першу робочу поїздку як президент здійснив на Луганщину – до військових на передові позиції.

«Він також окремо відзначив активну позицію Сенату США у запровадженні санкцій проти Росії та наданні Україні військової допомоги. Було підкреслено необхідність подальшого тиску на РФ з метою забезпечення належного виконання Мінських домовленостей», - йдеться у повідомленні.

Крім того, президент Зеленський та сенатор Портман обговорили актуальні питання реалізації реформ, які мають наблизити Україну до ЄС і НАТО.

Глава держави подякував гостеві за підтримку України з боку Сенату США та лідерство Портмана як співголови Сенатського українського кокусу.